Följ Artist & Eventbolaget

Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear, två skåningar med ”The American Songbook – på Svenska”

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2015 12:43 CET

Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear,

två skåningar boendes i Stockholm är nu tillbaka ”at the scene of crime” med

”The American Songbook – på Svenska”

Premiär på Victoria Teatern i Malmö 13 & 14 Feb.

Malena Laszlo and Magnus Skogsberg Tear är den nya sång-duon LASZLO&TEAR, som träffats regelbundet i höst och valt ut några av sina favoritsånger ur den Amerikanska sångskatten, för att översätta och tolka dem i en alldeles egen ny show på svenska;

”The American Songbook - på Svenska!"

YOUTUBE-KLIPP HÄR: https://www.youtube.com/watch?v=9JTPXTALcJ8

http://www.victoria.se/index.php/en/component/k2/item/143-13-14-2-laszlo-and-tear-the-american-songbook-pa-svenska

Vad är då ”The American Songbook”?

Definitionen "The American Songbook" är satt av låtskrivaren och kritikern Alec Wilder.

Han skrev 1972 i en studie av genren; American Popular Song; The Great Innovators! 1900-1950, där han listade de artister och sånger han tyckte tillhörde Great American Songbook med kompositörer som Berlin, Gershwin, Rodgers, Porter och Artie Butler mfl.

I “THE AMERICAN SONG BOOK - PÅ SVENSKA” blir Leon Russels ”The Masquerade” till “Ensamlek för två”, Billie Holidays hit “How Deep is the Ocean” blir “Hur Djupa är Haven?”, countrydängan “How´s the World Treating You?” blir “Säg Hur Är Det Med Dig?”, Joni Mitchells ”Both Sides Now” blir ”Från Alla Håll” och Pinks superhit ”Just Give Me A Reason” blir ”Ge Mig Bara Fingret” i Malenas och Magnus version.

I Laszlo&Tears version av ”The American Songbook” kommer publiken även få höra alldeles färska nytolkningar av nyare kompositörer som de valt att lägga till i denna eminenta skara!

Premiären sker mycket lämpligt till Alla Hjärtans Helgen den 13e och 14e februari - då temat i ”The American Songbook är just….KÄRLEK!

Musiker under ledning av kapellmästare och gitarrist Mikael Sundin:

Mikael Sundin, kapellmästare/gitarr

Anders Lorentzi, Basist 

Gerda Holmquist, cello 

Ola Bothzen, trummor/percussion

Bakgrund Malena:

FÖDD I LUND 1970

Malena Laszlo är en mångfacetterad artist med många strängar på sin lyra. Hon har jobbat med Ingmar Bergman,

både på Dramaten och i New York. Hon har vunnit Guldmasken, briljerat i drömrollen, idolen Liza Minnellis paradroll Sally Bowles, i musikalen ”Cabaret” på Dramatens stora scen. Malena har också spelat drama och komedi både på scen, film och tv och hon har medverkat i en lång rad musikaler på landets stora scener. Malena är också innehavare av ett inofficiellt rekord: att vara en sångerskan som har uppträtt flest gånger på Nobelfesten i Stockholms stadshus och hon är storbandet Ambassadeurs front sångerska. Malena har också turnerat med en egen föreställning som hyllar Shirley Basseys musikaliska örhängen
Det är i glitter, paljetter och fjäderboa som hon trivs allra bäst.

Bakgrund Magnus:

Född i MALMÖ 1961
Magnus Skogsberg Tear. Skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus var en gång kläddesigner på Gul&Blå, för att sen bli följetongsskådis i Storstad på 90-talet. Han gjorde sedan en regikarriär med 100tals reklamfilmer & musicvideos,bla annat den uppmärksammade KappAhl filmen med Anita Ekberg, Creeps musikvideo ”Ooh I like it” och Izabella Scorupcos ”Shame Shame Shame” för att senare glida in på TV-drama som Rederiet & Tre Kronor. Magnus spelar sedan 2006 Sebastian i ICA:s reklamföljetong men är också en kreativ mångsysslare som har ett eget produktionsbolag Happytear och ett designföretag som gör glas, Skogsberg&Smart.

Sedan 2009 sjunger han även tillsammans med Sean Kelly i duon Sean-Magnus som med föreställningarna “Sean-Magnus Älskar Man” och “Sean-Magnus Kommer Igen”.

Foto: Peter Knutsson

Kontakt. info@happytear.com

PRESSBILD HIGH RESOLUTION:Malena: 070-734 14 54 malenalaszlo@icloud.com http://client.happytear.com/LoTKvadratCH.psd.zip
Magnus: 070-567 41 40 magnus@SKOGSBERG.SE

Press hålltider i Malmö:

Torsdag den 12 Februari

8-12 Malena & Magnus tillgänglig för intervjuer i Malmö

13-17 Möjlighet att fotografera på Victoriateatern under repetitoner

Fredag den 13 Februari

14-16 Möjlighet att fotografera under genrep

Varmt välkomna att titta förbi repetitionerna och prata med Malena och Magnus om deras favorit låtar i förställningen,om hur de träffades och kom på idén till denna föreställning och vad man kan förvänta sig av en ”Alla hjärtans helg ” på Victoriateaternctoriateatern

Artist & Eventbolaget är företaget som tar hand om artister, och producerar artister och underhållning till event. Vi kan hjälpa er med att boka artister och skräddarsyr underhållning till era arrangemang. När ni som företag skall anordna ett event, så vill vi på Artist & Eventbolaget gärna vara med från början så att vi, med vår kompetens kan vi hjälpa er hela vägen med underhållningen. Våra tjänster innebär underhållningsplanering till företagsevent, företagsfest, personalfest, och även konferencier, moderatorer, talare, shower, komiker och trollkarl.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera